In 2013 meer vuurwerk tijdens vuurwerkfestival in Scheveningen

Voorgaande jaren was het al niet mis. Maar dit jaar zal er nog meer (+25%) vuurwerk worden afgestoken dan andere jaren. Maar liefst 2 weekenden (vrijdag en zaterdag) kun je terecht in Scheveningen voor de mooiste vuurwerkshows. Voorheen duurde het festival maar 1 weekend.

Vuurwerkshow Scheveningen

Programma

Volgens verschillende bronnen is de competitie nep. Alle ‘landen’ worden vertegenwoordigd door hetzelfde Nederlandse bedrijf (bronnen: 1, 23). Dit komt omdat het in Nederland niet is toegestaan dat buitenlandse bedrijven vuurwerk afsteken. Desalniettemin volgt hier het programma met de verschillende landen:

Datum
Tijd
Land
Vrijdag 16 augustus21:45 uurBelgië
22:30 uurDuitsland
Zaterdag 17 augustus21:45 uurOostenrijk
22:30 uurChina
Vrijdag 23 augustus21:45 uurSpanje
22:30 uurKorea
Zaterdag 24 augustus21:45 uurJapan
22:30 uurNederland

Reisinformatie

Woon je in de buurt, dan is het aan te raden om op de fiets te komen. Vanwege de vele bezoekers zal het zeer druk zijn op de wegen.

Ook kun je met het openbaar vervoer komen:

  • Tram 9, rijdt de hele avond meerdere keren per uur vanaf Den Haag CS naar het strand van Scheveningen
  • Bus 22, rijdt elk half uur (:08 en :38) vanaf Den Haag CS naar het strand
  • Bovendien worden er ook nog eens extra diensten ingezet, dus het zal geen probleem zijn om het strand te bereiken

Durf je het toch aan om met de auto te komen, probeer dan vroeg te vertrekken. Parkeren in de buurt gaat echter niet lukken; de Strandweg (gedeelte Schuitenweg – Vissershavenweg) en de Badhuisweg zijn afgesloten voor het verkeer. Het beste kun je parkeren bij P+R Hoornwijck (Laan van Hoornwijck 55). Voor 2 euro kun je hier je auto kwijt en je krijgt er ook nog 4 retourtjes bij richting Scheveningen. (bron: Parkeren Den Haag)


Grotere kaart weergeven

Vuurwerkshow

De shows vinden plaats voor het Kuhrhaus. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, er zit er ook nog een wedstrijdelement aan vast. Een heuze jury beoordeeld de verschillende landen op diverse onderdelen. Op de laatste dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Al sinds 1907 heeft Scheveningen iets met vuurwerk. Vanaf 1947 was er zelfs een heuze traditie waarbij elke donderdagavond vanaf het strand vuurwerk werd afgestoken. Ook werd er een hele tijd vuurwerk afgeschoten vanaf de pier. De curator van de inmiddels failliete pier durfde dit echter niet meer aan. Daarom wordt het vuurwerk nu vanaf een ponton gelanceerd. (bron: Haags Uitburo)

Wil je weten hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij een vuurwerkshow? Kijk dan bv. naar Pyros.

Officiële website: link

Still quiet here.sas

Reageer


− 1 = zes