Vuurwerk als Sinterklaascadeau

Groep met Sinterklazen
Elk jaar is het weer tobben. Wat moet Sinterklaas nu weer in de schoenen van de kinderen doen. Wij hebben een leuk idee, namelijk: vuurwerk! Waarschijnlijk denkt u: “wat vuurwerk!? Dat is toch veel te gevaarlijk en ook nog eens illegaal”. Dat is inderdaad waar voor het vuurwerk dat meestal verkocht wordt met oud en nieuw. Ware het niet dat u ook vóór oud en nieuw al genoeg leuk vuurwerk kunt kopen en het is nog legaal ook. Over welk vuurwerk we het hebben leest u hieronder.

Glow Worms / Black Snakes

Dit zijn kleine kogeltjes die je kunt afsteken. Wanneer aangestoken produceert het een slang van smeulend as waardoor het lijkt alsof er een worm uit de grond komt. Erg leuk en wanneer buiten afgestoken, niet gevaarlijk.

Glow Worm

Bengaalse fakkels

Dit vuurwerk wordt vaak gebruikt in stadions. Het is in feite een buis waar een gekleurde vlam uit komt. Ook produceert de Bengaalse fakkel een vonkenregen zoals je ook bij sterretjes ziet. Er komt wel een hoop rook bij vrij waardoor je het beste de fakkel in de tuin kunt afsteken met ramen en deuren gesloten.

Kleine fonteinen

Ook fonteintjes worden verkocht als licht vuurwerk en zijn toch nog steeds de moeite waard. Een voorbeeld van dit vuurwerk zijn bijvoorbeeld “Knetter Kegels”. Deze fonteintjes komen best hoog en geven aan het eind nog een knetterende finale.

Knetter Kegels

Grondtollen

De normale grondbloem die veelvuldig wordt afgestoken met de jaarwisseling zal waarschijnlijk niet het hele jaar zijn toegestaan maar er zijn een aantal lichtere varianten die ook erg leuk zijn om af te steken. Zo kwamen wij bijvoorbeeld exemplaren onder de naam “Flashing Demon” tegen die een fel, flitsend effect geven.

Flashing Demon

Trektouwtjes

Deze behoeven eigenlijk geen uitleg. Iedereen heeft ze weleens gezien. Dit vuurwerk bestaat uit 2 touwtjes die samenkomen in een met kruit gevuld stukje papier. Wanneer er aan de touwtjes wordt getrokken wordt het kruit ontstoken en onstaat er een knal. Leuk en onschuldig vuurwerk voor iedereen.

Knalerwten

Ook de knalerwtjes zijn zeer bekend. Dit zijn propjes papier met een kleine explosieve lading, ongeveer zo groot als een erwt. Wanneer zo’n erwtje op de grond wordt gegooid geeft dit een kleine knal. Erg leuk voor de kinderen en de omgeving heeft er (haast) geen last van.

Overige varianten

Naast deze selectie zijn er nog veel meer soorten schertsvuurwerk zoals bijvoorbeeld: sterretjes, Morning Glory’s, knetterlinten en Picolo’s. Al deze producten vindt u in de winkels die ook de hiervoor besproken artikelen verkopen.

Waar kan je dit categorie 1 vuurwerk kopen?

Er zijn een aantal winkels in Nederland waar u dit geinige vuurwerk het hele jaar door kunt bemachtigen. Na even kort Googlen kwamen we op:

Natuurlijk zijn er nog veel meer winkels die feestvuurwerk verkopen. Zoek bijvoorbeeld eens op “categorie 1 vuurwerk”, “schertsvuurwerk” of op “feestvuurwerk” en u vindt vast een winkel in de buurt.

Still quiet here.sas

Reageer


8 + = negen