Vuurwerk kopen in Duitsland

Veel mensen halen hun vuurwerk in Duitsland. Het is daar namelijk veel goedkoper dan in Nederland vanwege soepelere wetgeving. Zo is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sprinklerinstallatie in Duitse vuurwerkwinkels niet verplicht. Daardoor kun je ook in gewone supermarkten vuurwerk verkrijgen zoals bijvoorbeeld bij Lidl.

Verschillen met Nederland

Vuurwerk Duitsland Strijkers
Anders dan in Nederland is het in Duitsland wel toegestaan om strijkers te verkopen. Het betreft hier dan wel de variant met zwart kruit waardoor de knal te vergelijken is met die van een astronaut. Dit komt omdat het ook daar verboden is om zilverkruit te verwerken in vuurwerk.

Vuurwerkpotten
In Duitsland mogen vuurwerkpotten (cakes) qua hoeveelheid kruit niet zwaarder zijn dan 200 gram terwijl je in Nederland potten van 500 gram kunt krijgen. Het is echter wel toegestaan om de vuurwerkpotten doorgelont te verkopen waardoor je in de praktijk hier weinig last van hebt.

Vuurpijlen
De hoeveelheid buskruit per vuurpijl is in Duitsland vastgesteld op 6 gram. In Nederland mag 10 gram verkocht worden waardoor onze vuurpijlen een stuk zwaarder zijn dan bij onze oosterburen.

Wanneer mag in Duitsland vuurwerk verkocht worden?

Net als in Nederland kun je in Duitsland alleen vuurwerk aanschaffen op 29, 30 en 31 december.

Mag je Duits vuurwerk meenemen over de grens?

Nee, dit mag eigenlijk niet. Toch zul je niet snel gecontroleerd worden omdat er geen prioriteit aan wordt gegeven door de Nederlandse overheid.

Duitse vuurwerkwinkels

Hieronder een selectie van makkelijk bereikbare winkels vanuit Nederland:

  • ALDI SÜD (hele grensgebied ten zuiden van Doetinchem)
  • Grenzland Markt (Emlichheim, Georgsdorf, Itterbeck, Laar, Uelsen, Veldhausen, Wielen, Wilsum)
  • Lidl (langs de hele grens)

Bij de Lidl kun je dit Weco-vuurwerk verkrijgen:

Wiener-Schnitzel02

Tip van de redactie

Maak er een gezellig dagje uit van. In Duitsland kun je genieten van overheerlijke schnitzels onder het genot van een heerlijke pint. Op die manier wordt de voorpret alleen nog maar groter!

In België kun je wat zwaarder vuurwerk krijgen. Lees hier meer over het Belgische vuurwerk.

[laatst gewijzigd: 02-12-2013 22:56]

1 reactie op Vuurwerk kopen in Duitsland

  1. Het legale vuurwerk word niet in genomen

Reageer


− 7 = een